Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

romfor

Sebekoučink

Zahájení: 04.06.2018
Ukončení: 27.08.2018
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 30.08.2018. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9581
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Záda - ukrutná bolest - co s tím

19. 02. 2011

ach jo, pohybu zdar, ALE ... už několik dní mě neskutečně, ale fakt neskutečně bolí záda. Nejvíce bederní páteř (celou pracovní dobu cca 9-10hod) sedím u PC. 2-3x týdně plavu, aspoň 2x týdně se teď snažím 60 min chodit na procházky. Jenže ta bolest je pekelná, děsím se každé noci (spím na břiše a jinak to nekážu, takže všechna moje příšerná váha je na bederní páteři), kdy se budím bolestí. Teď jsem byla venku na procházce a bolest se rozjela nahoru po páteři ke krku a dolů do pravé paty. Nemůžu se ani hnout, sedím na míči, skučím a už jsem si musela vzít i prášek. K doktoru se mi neche. Nemáte někdo tip na úlevu (cviky), co se dá i při velké bolesti zvládnout? Díky moc :o), bolavý Hroch
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 02. 2011 14:10
ahoj Peti, no když já právě to, aby se na mě doktor koukal, mám opravdu velmi, ale velmi nerada :o(((, fuj. Ale uvidím, je to dnes trošku lepší, žehlím a zatíms e to dá i bez prášků, doufám, že se to bude zlepšovat. Když ne, holt toho doktra .... Děkuju ti, papáček ;o)
20. 02. 2011 13:24
Ahoj Romčo, raději si dej trochu odpočinek...fakt. Není to legrace :-( možná by fakt bylo lepší zajít si k lékaři, k odborníkovi, aby se na tebe podíval. Cvičení, procházek atd. si ještě užiješ dost ;-) hlavní je tvoje zdraví. Přeju Ti ať je Ti brzo lépe!!! Peťa
20. 02. 2011 12:37
Nadi: too ale nezní vůbec špatně. Ikdyž manžel odjel na hokej a mě tu čekají tak tři hodinky žehlení. Ale jinak se snažím, záda zateplena, klid také a je to lepší než včera, takže zvažuju procházku, ale nechám si dnes zajít chuť :o) Díky.
20. 02. 2011 12:20
Romano, ještě se v příštích letech nacvičíš a nahubneš dost. Přejdi na klidový režim ve vodorovné poloze, vezmi si zábavnou knížku a nech se obsluhovat manželem. Prostě si to výjimečně "užij" a kvůli brzkému uzdravení toho doktora doporučuji.
20. 02. 2011 07:56
Pokud tam máš něco bloklé, tak ti doktor pomůže natošup. Manžel měl podobné bolesti, nemohl skoro chodit a stačila jedna injekce a byl zase v pořádku. Byl to ischias. Ty můžeš mít třeba něco jiného, to se tak těžko posuzuje, ale pokud tě to tak bolí, tak určitě zajdi k lékaři, možná se zbytečně trápíš.
20. 02. 2011 07:21
Dobré ránko všem,
včera jsem usnula v půl osmé, tak jsem už neodpovédala :o)). moc díky za tipy, bojím, bojím, ale jestli to do zítra nepovolí aspoň trošku, asi vážně půjdu k rehabilitačnímu doktorovi ... ach jo, chci cvičit a hubnout, ne doktorovat!
19. 02. 2011 21:59
Myslím,že by jsi měla navštívit lékaře.Mám mnoholeté zkušenosti s bederní páteří.jsem 14 let po operaci a mám 4 šouby , od kolene mrtvou nohu,chronický zánět sedacího nervu atd..Pokud ti to jde do nohou,vyhledej lékaře.Je tu více možností co to můž být.Věř mi ,nemá cenu to zanedbat !! Přeji ať se brzy uzdravíš.:-)
19. 02. 2011 21:25
Milý bolavý hrošíku, zkus teplé suché obklady, evtl. bederní pás z ovčí vlny, ale tohle asi sama nezvládneš.Zkus nějakého fyzioterapeuta, třeba bude stačit, pokud se někde něco uskříplo,když s tebou správně "škubne". Jinak rehabilitace: reflexní masáže, elektroléčba atd.Ale to ti musí předepsat lékař. Netrap se a zajdi k lékaři !
19. 02. 2011 20:35
Myslím, že lékaře bys neměla vynechat. Ať to dobře dopadne.
19. 02. 2011 20:29
Ze začátku hubnutí jsem měla taky tento problém. Dokonce mi bolest vystřelovala do nohy a podklesávala jsem v levém koleni. Může to být způsobeno rychlým hubnutím. Mohla ti ubýt svalová hmota a to i ta, která se nachází okolo páteře. A protože pracuji na neurologii, tak pár rad. Určitě žádné cvičení, omez i dlouhou chůzi, najdi si úlevovou polohu- u každého je jiná, suché teplo- v žádném případě se nenakládej do vany, to bolest zhorší, léky proti bolesti. V této fázi nejsou vhodné ani zdravotní cviky na páteř. Dokud nebudeš vědět, zda se opravdu jedná o plotýnku, nebo svalovou příčinu. A teď pro nejhorší případ, sleduj poruchy při močení a citlivost nohou. Pokud by se něco z toho vyskytlo mazej k doktorovi okamžitě. Přeji ti, aby to byl jen nějaký svalík a byla si brzo v pořádku.
19. 02. 2011 19:07
Na základě vlastních zkušeností se může jednat o skřípnutý nerv v bederce, který oteče a než splaskne, moc to bolí. V lepším případě to trvá jen 2 týdny, zažila jsem i déle. Takže v této akutní fázi žádný sport, kočku (teplo) na bedra, nějaký prášek nebo gel proti zánětu, spíš ležet než sedět a v pondělí mašírovat k odbornému doktorovi, který by měl napsat elektroléčbu + nějaký lék proti zánětu. Hlavně teplo i přes noc. To budu zvědavá, jestli jsem se trefila. Přeji brzké uzdravení. Naďa
19. 02. 2011 18:58
ahojky.nejsi nastydlá.zádama podél páteře se ti táhnou meridiány močových cest a bederní páteř má vztah k ledvinám a taky k zubům řezákům.pokud máš hodného taťuldu ať ti masýruje nohy tlakem a to obě vnitřní strany kudy se táhnou body pro páteř-hrany nohy a hlavně když jedeš od palce směrem k patě tak tam kde jseš -na půl cestě -k patě a vlastně se chodidlo zužuje a zvedá tak asi 2cm od kraje na chodidle ke středu jsou body pro masáž ledvin a z tohoto místa šikmo zpět k okraji -do místa na chodidle pod kotníkem- se táhnou močové cesty.každopádně tohle je první pomoc a nenahradí tu odbornou:-)jinak nohy do tepla a ten strouhanej brambor k tomu a alespoň pro dnešek.
19. 02. 2011 18:43
Připojuji se k Miladě, páteř je prevít a budeš ji ještě hodně dlouho potřebovat, nestojí to za to ji přehlížet!
19. 02. 2011 18:16
holky díky moc, míč mám u pc pořád, sedáám a něm už léta, od gymplu, bez něj jsem jako bezruká :o)). zkusím tu bramboru a protažení na míči, teď jsem trochu masíroval overballem, ale jak se blíží noc, děsím se toho :o((
19. 02. 2011 18:14
Ahoj, při tak silných bolestech bych pádila k doktorovi, všechny tyto rady bolest utlumí nebo zcela vymizí, ale podle mého názoru bys měla vědět co ti je a asi by to chtělo odbornou léčbu. Nebo alespoň vyhledej fyzioterapeuta. přeji ať bolest ustoupí. Milada
19. 02. 2011 17:12
Manželovi pomohla rada od léčitelky : nastouhat celou velkou syrovou bramboru i se šlupkou najemno, zabalit do hadříku, lhnout si na břicho,přiložit na centrum bolesti, přikrýt mikrotenem, sebe dekou a ležet, když je to horké, dát další bramboru. Bacha, špiní to a špatně se to pralo. Překvapilo nás, jak brambora byla horká, když jsem mu to sundavala. Tvrdil, že mu to pomohlo.... Na sobě jsem to nezkoušela - naštěstí nebyl důvod. Ale nebála bych se toho.
19. 02. 2011 17:01
Jestli máš doma ten velký míč na sezení: lehni si na něj na břicho a uvolni se, lehce se po něm povaluj. Pokud máš možnost, vezmi si míč k počítači. Na internetu bude určitě spousta nápadů na cviky. Já mám hodně prohnutá záda, tak bolestmi beder trpím často, například když dlouho stojím na nohou (ale ne při chůzi), nebo při menstruaci... Ukrutné bolesti. Pomáhal mi právě míč, který nám pak ale na špinavé podlaze po čase prasknul. Teď si pomáhám prostě protažením v klubíčku. Ale záleží, od čeho a jak předně tě ty záda bolí, když píšeš, že tě bolí po ležení na břiše, zní mi to divně. Ale když si večer třeba s bolestí lehnu na záda a bolí mě bedra, chvilku to vydržím a ono se to naopak srovná. Ale tohle všechno jsou neodborné rady. Měl by Ti pomoci spíše terapeut, nebo třeba zkus masáž, někteří maséři i šikovně poradí. Přeju, ať je Ti brzo lépe
19. 02. 2011 16:58
Asi ti nezbyde nic jiného, než k tomu doktorovi jít. Mně i manželovi na záda (když to ale není v takovém rozsahu) pomáhá šaolinový olej v kombinaci s mastí sedmi bolestí. Mně to pomohlo i na karpální tunely - už to vypadalo na operaci a za týden mazání to úplně přešlo a mám už rok pokoj.
19. 02. 2011 16:53
Otázkou je ještě, jak člověk plave... Možná masáž? Vím, že když jsem měla problém s bolestí beder, doktor poradil, že je třeba posílit břicho... Pilates? Na internetu určitě něco bude...
19. 02. 2011 16:46
Romano, tak jestli máš možnost, asi bys měla spíš plavat a tu chůzi moc nepokoušet. Prý je na klouby a páteř velice šetrné také veslování na trenažéru (a prý se při tom velice dobře hubne), ale nemám s tím žádné zkušenosti, jen jsem to tady někde četla.
19. 02. 2011 16:06
nenenene, plotýnku ne, bojím :o)), mám, máme hodně dobré matrace, dva roky staré, zdravotní, na naši váhu. Já na ty bedra hodně trpím, vždycky se t na čas umoudří, ale teď je to zase masakr :o((
19. 02. 2011 16:04
Ahoj Romano, jestli je to tak zlé, tak k tomu doktorovi budeš muset. Pokud je to bodavá bolest, může jít i o více či méně "vyhřezlou" plotýnku, a to bys tedy rozhodně měla být v klidu, bez náhlých pohybů a velké zátěže. I mě to párkrát postihlo. Naposledy docela "vtipně" - na výletě jsem si chtěla v lese odskočit, a aby mě nebylo vidět, vlezla jsem si do takového dolíčku. A vylezla jsem už jen v předklonu a domů sotva dokulhala. Pomohla mi až doktorka obstřikem B12 a ještě jsem dostala nějaké prášky, bez nich bych se ani nehnula. A máš v posteli kvalitní matraci?

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři